آیا اسید لوله پولیکا را سوراخ می کند؟
لوله کشی آب و فاضلاب به راحتی ما تا الان کمک بسیاری کرده اما با تمام مزایایی که دارد مشکلاتی را نیز به همراه دارد.
برای همه ی ما ممکن است این مشکل پیش آمده باشد که لوله های آشپزخانه و یا توالت گرفته باشد و باعث ایجاد مشکل می شود. به مرور زمان سیستم های لوله کشی ساختمان ها بر اثر چربی های مواد غذایی و گیر کردن اضافه های موادغذایی دچار گرفتگی می شوند.
یکی از متداول ترین راه هایی که برای باز کردن لوله ها به ذهن ما می رسد استفاده از اسید است. اسید ها به دلیل خورندگی بالایی که دارند به راحتی می توانند این مواد را از روی لوله پاک کنند.
استفاده از اسید یکی از راه های خطرناک است که به نظر ساده می آید پس باید آگاهانه از اسید استفاده کرد تا آسیبی به لوله ها نزند.
در ابتدا میخواهیم به این سوال که آیا اسید لوله پولیکا را سوراخ می کند یا نه بپردازیم.
در واقع اسید در مخزن هایی از جنس پلاستیک نگه داری می شود پس میتوان از این موضوع نتیجه گرفت که ریختن اسید در لوله هایی که از جنس پلاستیک هستند باعث سوراخ شدن لوله نمی شود اما بخاطر قوی بودن اسید ممکن است بر اثر داغ شدن چسب لوله ها را نرم کند و به اتصالات آن ها آسیب برساند.
اسید های لوله باز کن در درصد خلوص های متفاوتی وجود دارند :
اسید جوهر نمک با خلوص 33 درصد
اسید سولفوریک 98 درصد
که برای باز کردن لوله ها جوهر نمک بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.آداک شیمی عرضه کننده اسید سولفوریک 98 درصد و جوهر نمک 33 درصد در بهترین کیفیت می باشد.
باز کردن لوله فاضلاب با استفاده از اسید سولفوریک
اسید سولفوریک یکی از قوی ترین اسید ها است که قدرت خورندگی بسیار بالایی دارد که برای باز کردن لوله فاضلاب توصیه نمی شود به دلیل اینکه اگر با پوست تماس پیدا کند باعث سوختگی پوست دست می شود و بخار ناشی از آن باعث مشکلات تنفسی و آسیب زدن به ریه می شود.
اگر بخواهید از اسید سولفوریک برای بازکردن لوله استفاده کنید باید حتما به موارد ایمنی زیر توجه کنید:
- حتما از لوازم ایمنی مثل ماسک و دستکش استفاده نمایید.
- سیستم تهویه را روشن کنید و تمام در و پنجره ها را باز بگذارید.
- فقط یک فنجان را داخل لوله بریزید. مقدار بیشتر باعث آسیب زدن به لوله ها می شود.
- بعد از گذشت 1 دقیقه ، لوله ها را با آب شست شو دهید تا اسید از لوله ها شسته شود تا به لوله ها آسیب وارد نشود.
باز کردن لوله های فاضلاب با استفاده از جوهر نمک
روش دوم استفاده از جوهر نمک است که خطر کمتری نسبت به اسید سولفوریک دارد. اما برای استفاده از جوهر نمک هم باید موارد ایمنی را رعایت کنید و حتما از ماسک و دستکش استفاده نمایید.
هنگامی که جوهرنمک را داخل لوله میریزیم گرمای زیادی ایجاد می کند که همین گرما برای از بین بردن جرم های روغنی کاربرد دارد.
در چه مواقعی باید از اسید لوله باز کن استفاده کنیم تا برای ما ضرری نداشته باشد؟
در مواردی که مستقیما داخل لوله ی چاه میریزن یا زمانی که لوله های ساختمان از جنس چدن باشد می توانید از اسید سولفوریک و جوهر نمک استفاده با خیال راحت استفاده نمایید.
نتیجه گیری
زمانی که میخواهید از اسید لوله بازکن استفاده کنید حتما موارد ایمنی مثل استفاده از ماسک و دستکش را رعایت کنید زیرا این اسید ها باعث سوختن پوست بدن می شوند و ممکن است به ریه آسیب بزنند.
اگر به مقدار مناسب استفاده نشود ممکن است به لوله ها و اتصالات آسیب بزند.
و در آخر بهتر است برای ساختمان هایی استفاده شود که لوله های چدنی دارند و یا مستقیما اسید را می خواهند داخل چاه فاضلاب بریزند.