سبد خرید 0
جستجوی پیشرفته
جستجو بر اساس قیمت (تومان)
بر اساس رنگ

اسید فسفریک

10 / 10
از 1 کاربر
مشاهده اطلاعات بیشتر ...
جستجو در نتایج : فقط نمایش کالاهای موجود :
مرتب سازی بر اساس : تعداد نمایش :

اسید فسفریک - بهترین قیمت خرید و فروش فسفریک اسید

فسفریک اسید را بیشتر بشناسید 

آشنایی با اسید فسفریک

یکی از پرکاربردترین اسیدهای معدنی در جهان فسفریک اسید می باشد. این اسید در دو گرید صنعتی و خوراکی تولید می شود که صنایع کشاورزی و تولید کننده مواد غذایی از بزرگ ترین مصرف کننده های آن می باشند. فسفریک اسید از جمله پرمصرف‌ ترین مواد شیمیایی در صنعت است.

از اسید فسفریک در تولید کودهای شیمیایی فسفاته، پاک‌کننده‌های صابونی و غیرصابونی، تصفیه آب، خوراک دام و داروسازی، مکمل‌های خوراک دام و طیور، مواد فسفاته شوینده‌ها، تصفیه پساب‌ها، ضد حریق کردن برخی سطوح و عوامل بازدارنده اشتعال، به عنوان ماده افزودنی در نوشابه‌های گازدار و نیز جهت تمیزکردن و جرم‌گیری سطوح فلزی به‌کار می‌رود.

 تحقیقات نشان می دهد که بطور متوسط ۸۰ درصد از اسید فسفریک تولید شده در سراسر جهان در کارخانجات تولید کود کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.

مشخصات اسید فسفریک

اسید فسفریک، یک مایع غلیظ، غیر قابل احتراق، بی رنگ، بی بو و رطوبت گیر است.

اسید فسفریک تجاری به عنوان یک محلول چسبناک در آب که حاوی 75-85٪ اسید فسفریک است، میتوان معرفی کرد .این  مایع می تواند در دماهای پایین تر جامد شود.

نقطه ذوب :

 42 درجه سانتی گراد (خالص)

21 درجه سانتی گراد (85%)

18 درجه سانتی گراد (75%)

نقطه جوش :

 260 درجه سانتیگراد (خالص)

154 درجه سانتی گراد (85%)

135 درجه سانتی گراد (75%)    

وزن مخصوص :

 1.88 (خالص)

1.69 (85%)

1.58 (75%)

چگالی بخار:

 3.4 (خالص)              

 ساختار اسید فسفریک

فرمول شیمیایی اسید فسفریک

اسید فسفریک از سه عنصر هیدروژن، فسفر و اکسیژن تشکیل شده است. یک مولکول اسید فسفریک از سه هیدروژن، یک اتم فسفر و چهار اکسیژن تشکیل شده است که H3PO4 را به فرمول اسید فسفریک تبدیل می کند.

انواع اسید فسفریک

اسید فسفریک در دو نوع صنعتی و خوراکی به شرح زیر موجود می باشد :

  • اسید فسفریک 85 درصد خوراکی چینی
  • اسید فسفریک 55 درصد صنعتی پتروشیمی رازی
  • اسید فسفریک 55 درصد صنعتی پتروشیمی یزد

خرید اسید فسفریک در آداک شیمی

خرید اسید فسفریک در آداک شیمی به صورت خرد و عمده امکان پذیر است . امکان خرید حضوری و اینترنتی اسید فسفریک در آداک شیمی وجود دارد .

قیمت اسید فسفریک

به دلیل نوسان قیمت بازار لطفا جهت کسب اطلاع در مورد قیمت اسید فسفریک با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

خواص شیمیایی اسید فسفریک

اسید فسفریک را می توان با استفاده از دو روش مختلف تهیه کرد. یک روش واکنش مستقیم سنگ فسفات آسیاب شده با اسید سولفوریک است که مقدار زیادی گچ (سولفات کلسیم) به عنوان محصول زائد تولید می کند.

روش دوم سوزاندن فسفر و هیدراتاسیون است.

اسید فسفریک یک اسید خورنده است که می تواند سه کلاس مختلف نمک به نام های فسفات های اولیه، فسفات های دی بازیک و فسفات های سه پایه را تشکیل دهد. اسید فسفریک در آب محلول است. با مواد سوزاننده قوی ناسازگار است و برای فلزات و آلیاژهای آهنی خورنده است.

به آسانی با فلزات واکنش نشان می دهد و گاز هیدروژن قابل اشتعال ایجاد می کند.

اسید فسفریک در اثر تشکیل بخارات سمی در تماس با الکل ها، آلدئیدها، سیانیدها، کتون ها، فنل ها، استرها، سولفیدها، مرکاپتان ها و ترکیبات آلی هالوژنه تجزیه می شود.

عوارض استفاده نادرست از اسید فسفریک

خطرات اسید فسفریک

اسید فسفریک می تواند از طریق استنشاق غبار، بلعیدن و تماس با پوست و چشم، سلامت انسان را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. تماس چشمی می تواند باعث قرمزی، درد، ریزش اشک، اسپاسم پلک، تاری دید و آسیب دائمی شود.

اسید فسفریک می تواند به غشاهای مخاطی دهان، گلو و مری حمله کند و منجر به درد فوری و مشکل در بلع (دیسفاژی) شود.

سایر علائم مسمومیت با اسید فسفریک عبارتند از: طعم تند، سرفه، تنفس دشوار، ورم ملتحمه، تحریک شدید دستگاه گوارش، تهوع، استفراغ، اسهال خونی، دردهای شدید شکمی، تشنگی شدید، تشنج می باشد.

قرار گرفتن مکرر در معرض اسید فسفریک می تواند باعث برونشیت همراه با سرفه، خلط و/یا تنگی نفس شود. قرار گرفتن طولانی مدت پوست در معرض این مایع ممکن است باعث درماتیت شود. افرادی که در معرض خطر ویژه قرار گرفتن در معرض اسید فسفریک هستند شامل افرادی هستند که بیماری مزمن ریوی یا بیماری پوستی دارند.

کاربرد های اسید فسفریک

از بین بردن زنگ زدگی با اسید فسفریک 

اسید فسفریک برای زنگ زدن آهن

اسید فسفریک یکی از رایج ترین موادی است که در میان سایر اسیدها برای از بین بردن زنگ زدن  فولاد، آهن و سایر فلزات به آن روی می آوریم.

مواد شیمیایی چند منظوره

اسید فسفریک همچنین به عنوان یک ماده شیمیایی چند منظوره در چندین مصارف کشاورزی، مصارف صنعتی و حتی بسیاری از محصولات روزانه کاربرد دارد. به عنوان مثال، طیف گسترده ای از محصولات مراقبت شخصی ما، مانند حمام، پاکسازی، مراقبت از مو، عطر، آرایش، مراقبت از پوست و محصولات ناخن حاوی اسید فسفریک هستند. عملکرد اصلی این اسید کنترل سطح pH است.

افزودنی مواد غذایی

اسید فسفریک در صنایع غذایی

همانطور که اشاره کردیم، جهان اکنون اسید فسفریک را به عنوان یک افزودنی غذایی به رسمیت می شناسد. شما آن را در مجموعه ای از محصولات غذایی، از جمله پنیر، گوشت های فرآوری شده، غلات، مربا، نوشیدنی های کولا و موارد دیگر پیدا خواهید کرد.

هدف اصلی استفاده از این ماده جلوگیری از تشکیل باکتری و قارچ مواد غذایی و نوشیدنی‌ها است.

کاربردهای دارویی

در صنعت داروسازی از اسید فسفریک به عنوان یک ماده واسطه استفاده می شود. شما آن را بیشتر در روش های دندانپزشکی، مانند محلول های اچینگ که دندان ها را تمیز می کنند، پیدا خواهید کرد. جدای از این، بسیاری از داروهای ضد تهوع، محصولات دهان شویه و سفید کننده های دندان نیز معمولاً شامل اسیدهای فسفر هستند.

مصارف کشاورزی

اسید فسفریک در کشاورزی

می‌توانید گزارش‌های متعددی را بیابید که به این نتیجه می‌رسند که تقریباً هشت درصد از کودهایی که معمولاً در صنعت کشاورزی استفاده می‌شود حاوی اسید فسفریک هستند. علاوه بر این، اسید فسفریک نه تنها یک عنصر محبوب در بسیاری از نوشابه های مورد علاقه ما است، بلکه یک عامل طعم دهنده و افزودنی در غذاهای مرغ و حیوانات است.

مواردی که در مصرف اسید فسفریک باید رعایت شود عبارتند از :

برای محافظت از پوست در برابر اسید فسفریک، توصیه می کنیم از لباس های محافظ شیمیایی مانند چکمه، پیش بند و دستکش استفاده کنید.

لوازم ایمنی برای استفاده اسید فسفریک

برای محافظت از صورت یا چشم در برابر مواد محرک و خورنده، توصیه می کنیم از عینک ایمنی استفاده کنید. محافظ صورت نیز ممکن است بسیار موثر و کاربردی باشد.

ویژگی های اسید فسفریک

  • اسید فسفریک، اسید نسبتا ضعیفی است.
  • یک اسید بدون رنگ است.
  • قابلیت حل شدن در آب را دارد.
  • اسیدی بدون بو است.
  • غیرقابل احتراق است.

مقایسه اسید فسفریک با چند اسید معروف

اسید فسفریک اسیدی سه ظرفیتی است که در دمای محیط غیرفعال بوده و در مقایسه با اسیدهایی همچون اسید استیک، اسید بوریک، اسید اگزالیک اسیدی قویتر و از اسید نیتریک، اسید سولفوریک و اسید هیدروکلریک ضعیف تر است.
اسید فسفریک در بین اسیدها بعد از اسید سولفوریک رتبه دوم تولید در سطح جهانی را به خود اختصاص داده است که با در نظر گرفتن این تولید بالا می توان گفت از پرمصرف ترین مواد شیمیایی در صنایع مختلف است. کاربردهای مختلفی را می توان برای این اسید درنظر گرفت که معمولا اسید فسفریک را در گروه مواد اولیه مورد نیاز برای تولید مواد دارویی، کودهای شیمیایی و سموم، پاک کننده های فرآورده های غذایی و مکمل غذای دام و طیور در نظر می گیرند.

         

نمایش همه
علاقه مندی ها ()