0
>> >> >>
جستجوی پیشرفته
جستجو در انواع سدیم
جستجو در نتایج
جستجو بر اساس قیمت (تومان)
کالا برای:

انواع سدیم

مرتب سازی بر اساس : پربازدید ترین حراجی جدیدترین ارزان ترین گرانترین فقط کالاهای موجود :

فروش اینترنتی انواع مشتقات سدیم

آداک شیمی یکی از فروشندگان اینترنتی انواع مشتقات سدیم در بسته بندی های مختلف می باشد.

قیمت آنلاین مشتقات سدیم را در وب سایت ما مشاهده نمایید.

خرید مشتقات سدیم

خرید انواع مشتقات سدیم از طریق تماس تلفنی نیز امکان پذیر است. مشتریان عزیز جهت دریافت قیمت به صورت بروز می توانند با کارشناسان فروش ما تماس حاصل فرمایند.

انواع مشتقات سدیم

  • سدیم هیدروکسید
  • سدیم کلرید
  • تیوسیانات سدیم
  • ادتا دو سدیم و چهار سدیم
  • سیانور سدیم
  • بی کرومات سدیم
  • استات سدیم و ...

سدیم چیست

سدیم یکی از عناصر جدول تناوبی که با نام ناتریوم هم شناخته می شود. نماد این عنصر Na و عدد اتمی آن ۱۱ است. این عنصر در گروه فلزات قلیایی قرار می گیرد و از ویژگی های بارز آن واکنش دهندگی و مومی شکل بودن آن است. این فلز در ترکیبات طبیعی بسیار زیادی، به خصوص آب نمک و هالدهیدها وجود دارد. شعله ایجاد شده بر اثر سوختن این فلز زرد رنگ است و به آسانی با آب وارد واکنش می شود به همین دلیل این فلز را زیر روغن یا نفت نگهداری می کنند. سدیم در واکنش ها با از دست دادن یک الکترون به یون مثبت تبدیل می شود و به آرایش گاز نجیب قبل از خود می رشد.

به طور کلی این عنصر در بدن انسان برای رشد طبیعی مورد نیاز است و وجود سدیم در بدن، جذب کلسیم و دیگر مواد معدنی را به دنبال دارد.

خواص سدیم

این فلز تا حدی نرم است که به راحتی با چاقو می توان آن را برید. رنگ  سدیم سفید نزدیک به نقره ای می باشد و بر اثر واکنش در هوای آزاد به رنگ تیره در می آید. این عنصر را هرگز به صورت آزاد در طبیعت پیدا نمی کنید و دلیل آن واکنش پذیری بسیار بالای آن است. زمانی که فلز سدیم وارد آب می شود هیدروژن آزاد می کند و زمانی که وارد آب می شود به سرعت آتش می گیرد اما در دمای پایین تر از 388 کلوین آتش نمی گیرد. ناتریوم در فشار بالا تغییر رنگ می دهد برای مثال در فشار 1.5 بار ه رنگ سیاه در می آید؛ همچنین در فشار 1.9 بار به ماده شفاف قرمز رنگ و در فشار 3 بار به یک ماده کاملا شفاف تبدیل می شود.

کاربرد سدیم و مشتقات آن

کاربرد سدیم بیشتر از همه جا در ساخت نمک طعام یا سدیم کلرید است. این عنصر در حالت فلزی برای ساخت آستر و ترکیبات آلی مورد استفاده قرار می گیرد. مشتقات سدیم برای صنایع شیمیایی شیشه سازی فلزی، ساخت کاغذ، صنعت نفت ساخت صابون و نساجی کاربرد دارد.

کاربردها دیگر:

  1. برای بهبود ساختار برخی از آلیاژها در ترکیب آن ها استفاده می شود.
  2. در ساخت صابون

تاریخچه سدیم

سدیم اولین بار در سال 1807 توسط Sir Humphry davy و از عمل هیدرولیز سدیم هیدروکسید بدست آمد. ابتدا این ماده در اروپا با اسم Sodanum و برای سردرد مورد استفاده قرار می گیرد. Natrium  یک اسم یونانی است که به این عنصر داده شده است.

روش تولید و پیدایش سدیم

بهترین و به صرفه ترین روش تولید سدیم استفاده از روش برقکافت سدیم کلرید است.

این عنصر از نظر فراوانی در پوسته زمین چهارمین عنصر است که حدودا 6/2 % از پوسته زمین را تشکیل می دهد. این عنصر همچنین فراوان ترین فلز قلیایی می باشد.

سدیم در کجا یافت می شود؟

سدیم را بیشتر  از هر ترکیبی می توان در کلرید سدیم پیدا کرد؛ اما این عنصر در کانی های دیگری مثل آمفیبول کریولیت، هالیت، زئولیت و... وجود دارد.

ادامه مطلب ˅
ارسال نظر
نام شما :
تلفن تماس :
متن پیغام :
10 / 10
از 1 کاربر
نمایش همه
علاقه مندی ها ()